Nieuws

Hoe beLEEF jij nu het paasfeest en 75 jaar bevrijding?

Zondag 12 april is het 1e Paasdag. Maar ook één dag voordat het dorp Dalfsen 75 jaar geleden werd bevrijd, op 13 april 1945. Redenen genoeg voor een groot feest, toch? Maar nu, in deze onzekere tijden, gaat het allemaal even anders…


Nederlandse vlag uithangen op de bevrijdingsdag(en) per kern

Tussen 10 en 13 april 1945 werd onze gemeente bevrijd. Dit jaar is dat 75 jaar geleden. Achter de schermen was in elke kern een prachtig programma voorbereid om dit samen te vieren. Helaas kan dit door de actuele situatie niet doorgaan. Inwoners worden bij deze opgeroepen om op de bevrijdingsdag(en) van hun kern de vlag uit te hangen: op 10 april Lemelerveld, op 12 en 13 april Hoonhorst en Oudleusen en op 13 april Nieuwleusen en Dalfsen. Zo wordt toch samen stilgestaan bij de bevrijding. Ook andere gemeenten geven gehoor aan deze oproep, die vanuit de provincie Overijssel is gedaan.


Spandoeken in de gemeente Dalfsen

Wellicht heeft u het al gezien: op verschillende plekken in de gemeente Dalfsen hangt een spandoek, gericht op 75 jaar vrijheid. Dit hangt er, om toch aandacht te besteden aan dit belangrijke en gedenkwaardige onderwerp.


Activiteiten viering 75 jaar vrijheid afgelast

De viering van 75 jaar vrijheid in de gemeente Dalfsen is door de situatie rond het coronavirus van de baan. Alle activiteiten worden in overleg met de betrokken organisaties afgelast of naar een ander moment verplaatst. Er zijn teveel onzekerheden om op een verantwoorde wijze verder te kunnen gaan met de voorbereidingen en de uitvoering. De organisatoren kijken naar de mogelijkheden voor een alternatief programma op een later tijdstip. Op www.dalfsenviertvrijheid.nl komt deze periode de meest actuele informatie te staan.


Mooi programma voor 75 jaar vrijheid in de gemeente Dalfsen

In alle kernen van de gemeente Dalfsen is een programma gemaakt voor 75 jaar bevrijding, om alle inwoners mee te nemen in de gebeurtenissen van 75 jaar geleden. De website www.dalfsenviertvrijheid.nl is sinds vrijdag live met het programma, verhalen over de bevrijding en nieuwsupdates. Het programma is op dit moment nog in concept-fase en wordt continu bijgewerkt.