Fietsroutes en wandelroutes

Fietstocht langs oorlogsplekken – 24 t/m 27 april

De Oranjevereniging  Dalfsen heeft in samenwerking met de Historische kring Dalfsen een fietstocht georganiseerd langs verschillende plekken uit het oorlogsverleden. Van 24 april t/m 27 april kan de fietsroute( ongeveer 45 km) afgehaald worden bij het infopunt op het feestterrein in Dalfsen. 

Oranjetocht Greenshoes Dalfsen – 26 april

In samenwerking met de Greenshoes Dalfsen organiseert de Oranjevereniging Dalfsen 2 wandelingen, “Oranjetocht met een zwart randje” . De beide tochten hebben betrekking op het oorlogsverleden. Onder leiding van 2 gidsen kan er een korte tocht gewandeld worden van 5 km of een lange van 12 km. Beide tochten starten vanaf de feesttent op 26 april om 13.00 uur.Voor de wandeling kan men zich tzt opgeven op de site van de Greenshoes of de site van de Oranjevereniging Dalfsen. Echter Vol=Vol, vanwege een beperkt aantal deelnemers. 

Wandelapp Dalfsen

Tijdens de Tweede Wereld Oorlog heeft er zich van alles in het dorp van Dalfsen afgespeeld. Verzetshelden, onderduikers, neergestorte piloten, overvallen… Met de wandelapp ‘Actionbound’, kunt een mooie route van zo’n 3 km lopen. De app vertelt u niet alleen waar u naar toe moet, maar ook wetenswaardigheden van plekken op de route. De app bevat ook opdrachtjes en mooie plaatjes van de periode ’40-’45. De route start bij de Grote kerk PG Dalfsen en eindigt daar ook weer. U vindt de app ‘Actionbound’ in de appstore. Download hem en vind de ‘bound’ door te zoeken op ‘Dalfsen’, download de handleiding hier of vraag om hulp/uitleg bij een van de infopunten.  De app is ontwikkeld in opdracht van de culturele commissie Dalfsen, die er voor zorgt dat de leerlingen van de basisscholen in aanraking komen met diverse cultuurdisciplines, waaronder erfgoededucatie.  De wandelapp voor Dalfsen is gebaseerd op informatie van de Historische Kring Dalfsen.

Wandelroute in Lemelerveld

Ontdek hoe Lemelerveld de Tweede Wereldoorlog beleefde met deze wandelroute van Landschap Overijssel. De route is gemaakt door een lid van de Historische Kring Dalfsen. Bekijk hier de route.

Fietsroute Nieuwleusen

Meer informatie volgt.